Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Nema novca za kopiju povelje Novog Sada

Povelja o osnivanju Novog Sada sa polovine 18. veka, koja je nestala nakon Drugog svetskog rata, još nije nađena, a kopija još nije napravljena zato što košta 50 hiljada evra.

Navijači nabavljaju oružje osnovcima?

Navijačke grupe u Novom Sadu sve češće snabdevaju učenike osnovnih škola hladnim oružjem poput boksera, lanaca i palica, a one koji ne žele da postanu deo kluba reketiraju i tuku, prenose Novosti.

U sredu posmatranje Venere na Tvrđavi

Novosađani će 6.juna moći da posmatraju prelazak planete Venere preko Sunca na Petrovaradinskoj tvrđavi. Otvoreno teleskopsko posmatranje počinje u 5h ujutru iznad ulaza u Planetarijum, i traje do kraja njegove vidljivosti, odnosno do 7h. Prelazak Venere ispred sunčevog diska je redak astronomski događaj koji se dešava u parovima od po 8 godina, između kojih prođe više od 100 godina. Poslednji tranzit Venere desio se 2004. godine, a nakon 6. juna, sledeći će se desiti tek 2117. godine. Čitav događaj traje nešto manje od 7 sati, a sa naših prostora ono će moći da se prati od izlaska Sunca pa sve do 7h. Praćenje ovog fenomena organizuje Astronomsko društvo Novi Sad u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom. Novosađani će u sredu, 6. juna, moći da posmatraju prelazak planete Venere preko Sunca na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Bacali blokove sa zgrade Radničkog

Kako Radio 021 saznaje, dvojica momaka noćas oko jedan sat posle ponoći bacala su građevinske blokove na ulicu Vojvođanskih brigada sa napuštene zgrade Radničkog univerziteta.

Ovog proleća manje komaraca

Ovog proleća u Novom Sadu primetan je mnogo manji broj komaraca, a razlog tome je, kako kažu u Ciklonizaciji, pravovremeno zaprašivanje izvorišta, koje se preventivno sprovodi od marta.

Isključenja struje za 6. jun

Delovi Novog Sada, Ledinaca, Starih Ledinaca, Rakovca, Sremskih Karlovaca, Banoštora, Sremske Kamenice i Čerevića, u sredu, 6. juna neće imati struje.

U toku prijave za veliko čišćenje Novog Sada

Grad Novi Sad i ove godine će se priključiti akciji "Veliko spremanje Srbije" koja će se održati u subotu, 9. juna, a ove godine akcenat se stavlja na čišćenje priobalja, prigradskih naselja i dečijih igrališta.

Čistoća poslala upozorenje na još 40 adresa

JKP "Čistoća" danas je poslala novo upozorenje na adrese 40 dužnika, a u kojem se navodi da će, ukoliko svoja dospela dugovanja ne izmire u roku od 48 sati, biti uskraćeni za uslugu odnošenja smeća.